استفاده از فن کویل از لحاظ مصرف انرژی مناسب و به صرفه است. در این جا باز گرمایش و یا مخلوط کردن دو هوای سرد و گرم درکار نیست. از این رو اتلاف انرژی وجود ندارد. انرژی فن نیز به کم‌ترین مقدار خود می‌رسد زیرا افت انرژی به سبب انتقال هوا در کانال‌ها وجود ندارد. مقدار انرژی مورد نیاز پمپ سیرکولاسیون آب سرد و گرم نیز درمقایسه با انرژی مصرفی فن اصلی درسیستم هواساز به مراتب کم‌تراست.


شبکه لوله کشی سیستم تمام آبی فن کویل می‌تواند به سه روش زیرصورت گیرد:


  - الف) سیستم دو لوله‌ای

دراین سیستم آب سرد یا آب گرم به وسیله دولوه رفت و برگشت به فن کویل وارد واز آن خارج می‌شود. لازم است درتابستان‌ها آب سرد و درزمستان‌ها آب گرم درلوله‌ها جریان یابد. به این دلیل ضروری است که در مقطعی از سال سیستم از وضعیت سرمایش به گرمایش و برعکس تبدیل شود.
سیستم دو لوله‌ای از تجهیزات مرکزی سرمایش و گرمایش، شبکه توزیع آب و ترمینال‌ها تشکیل شده است. ترمینال‌ها دارای یک کویل می‌باشند که در تابستان آب سرد از آن‌ها می‌گذرد و در زمستان آب گرم. دمای اتاق از طریق کنترل اتوماتیک شیرکویل و یا از طریق قطع و وصل شدن اتوماتیک فن دستگاه کنترل می‌شود. غالبا به صورت دستی دور فن را می‌توان روی هریک از سه وضعیت کند، متوسط و تند قرارداد. کنترل همچنین می‌تواند به وسیله تغییر اتوماتیک دور فن به صورت تدریجی انجام گیرد. در این وضعیت موتور فن نیازمند به سرمایش، دور فن به تدریج زیاد و با کاهش آن کم می‌شود. دراین وضعیت موتور فن نیازمند تجهیزات کنترل کنترل دور است. کنترل می‌تواند از ترکیب حالت گرمایش. نمی‌توان هردوحالت سرمایش و گرمایش را در این سیستم هم پای هم دراختیار داشت. از این رو چنانچه برخی اتاق‌ها نیاز به سرمایش و برخی دیگر نیاز به گرمایش داشته باشد، این سیستم قادر به پاسخگویی به هر دو این نیازها نیست. در برخی مناطق تعیین دقیق زمان تبدیل سیستم از سرمایش به گرمایش و برعکس غیرعملی است. زیرا دراین مناطق در ماه‌های بینا بینی، برخی روزها دمای هوای بیرون افزایش می‌یابد؛ به قسمی که درفضاهای پیرامونی نیاز به سرمایش احساس می‌شود و در روزهای دیگر دمای بیرون افت می‌کند به طوری که به همین فضاها لازم است گرمایش داده شود. همچنین چنانچه ساختمان درروز و شب مورد استفاده قرارگیرد ممکن است همراه با کاهش دمای هوای بیرون سرمایش مورد نیاز به گرمایش باشد، در حالی که در روز به سبب افزایش دمای هوای بیرون سرمایش مورد نیاز باشد. در هر حال، این وضعیت به وضوح نشان می‌دهد که تعیین زمان تبدیل سیستم ازسرمایش به گرمایش و برعکس در بسیاری ازمناطق درسیستم دو لوله‌ای به راحتی ممکن نیست. این یکی ازمعایب سیستم دو لوله‌ای محسوب می‌شود. به همین دلیل از این سیستم درجاهایی که نیازمند کنترل دقیق دما است، مانند هتل‌های چهار و پنج ستاره و یا ادارات مدرن استفاده نمی‌شود. ازسوی دیگر زون‌های داخلی همواره نیازمند سرمایش هستند. سیستم فن کویل دو لوله‌ای در زمستان، زمانی که به سیستم گرمایش تنها تبدیل می‌شود، نمی‌تواند نیازهای زون‌های داخلی را صرفه جویی در انرژی استفاده کرد. چنانچه مدار فن کویل‌های زون‌های داخلی مستقل از فن کویل‌های زون‌های پیرامونی طراحی و اجرا شده باشد، با تغییراتی در طراحی می‌توان از چرخه با صرفه هیدرونیک برای زون‌های داخلی استفاده کرد.

  - کنترل
همان‌طور که اشاره شد کنترل فن کویل‌ها اغلب به طور اتوماتیک یا به وسیله شیر کنترل دو راهه یا سه راهه و یا با خاموش و روشن فن دستگاه صورت می‌گیرد.
در رایزرهای که فن کویل ستونی ایستاده به صورت سری به آن‌ها وصل شده‌اند کنترل می‌تواند به طور اتوماتیک از طریق کنار گذر دادن هوا از کویل به توسط دمپر رخ و کنار گذر صورت گیرد.
چنانچه هوای تازه به توسط دستگاه هواساز مستقل رطوبت زدایی نشود، لازم است که هم بار محسوس وهم بار نهان به وسیله کویل سرمایش فن کویل حذف شود. دراین حالت چنانچه هوای تازه مورد نیاز تهویه از طریق دریچه پشت فن کویل و یا از طریق پنجره وارد اتاق گردد، ضریب حرارت محسوس اتاق نوسانات زیادی خواهد داشت. از آن‌جا که کنترل واحد ترمینال بر اساس دمای خشک صورت می‌گیرد میزان رطوبت اتاق می‌تواند از کنترل خارج شود.
چنان‌چه کنترل به توسط شیر کنترل روی کویل صورت گیرد، همراه با کاهش بار اتاق شیر کنترل به تدریج بسته می‌شود و رطوبت زدایی پایین می‌آید، قسمتی که پس از چندی رطوبت اتاق می‌تواند بیش‌تراز حد مورد نظر طراحی گردد. درحالت کنترل از طریق روشن و خاموش شدن فن، با کاهش بار اتاق فن ازکار می‌افتد و هوای کم‌تری از دریچه پشت فن کویل وارد اتاق می‌شود. همچنین از آن‌جا که روی کویل شیرکنترل وجود ندارد، آب بادبی طراحی ازکویل عبور کرده باعث رطوبت زدایی می‌شود. در نتیجه کنترل رطوبت بهترخواهد بود (هرچند که دراین حالت نیز رطوبت اتاق نوسان می‌کند). یکی از راه‌های گریز از این تنگنا کنترل اتوماتیک دمپر هوای تازه پشت فن کویل است. دراین حالت با خاموش شدن فن کویل دمپر بسته می‌شود. راه دیگر تهویه هوای تازه به وسیله هواساز مستقل و انتقال آن با کانال به اتاق‌ها است. دراین حالت رطوبت اساسا به وسیله هواساز هوای تازه گرفته می‌شود.
کنترل اتوماتیک دستگاه بر اثر خاموش و روشن شدن فن و انتخاب دستی دورفن (کند، متوسط، تند) همراه با توزیع نامناسب هوا دراتاق، نوسانات دما و نیز تولید صدا است. هرچند این وضعیت دربسیاری از ساختمان‌ها مورد قبول است.

کنترل رطوبت از طریق کنترل فن بهتر از کنترل به وسیله شیرکنترل اتوماتیک روی کویل است. چنانچه دمای هوای خارج درزمستان‌ها پایین باشد (کم‌تر از 15 درجه فارنهایت) و چنان‌چه از شیر کنترل روی کویل استفاده شود، درحالت پاره بار از آن‌جا که دریچه پشت فن کویل بازاست، هوای سردبیرون می‌تواند باعث یخ زدن آب داخل کویل شود.
چنان‌چه کنترل سرعت فن به صورت دستی باشد و در ضمن جریان آب نیز باشیر کنترل روی کویل کنترل شود هزینه‌ها بالاخواهد رفت، ولی کنترل درمجموع بهتر خواهد شد. اگر شیرکنترل ازنوع باز و بسته باشد نوسانات دمای اتاق ونیز صدای ناشی از باز و بسته شدن شیر می‌تواند مشکل آفرین باشد. ولی این امر با انتخاب شیر کنترل تدریجی همراه با موتوری که با صدای کم کار می‌کند برطرف می‌شود. ترموستات باید یا به صورت اتوماتیک، درحالت دوم ترموستات دیگری که دمای آب عبوری از کویل را اندازه می‌گیرد می‌تواند بنا به نیاز، حالت ترموستات اتاق را از زمستانی به تابستانی و برعکس تغییر دهد. در برخی مکان‌ها بهتر است مدار الکتریکی مجزایی برای فن کویل‌ها درساختمان درنظر گرفته شود. در این حالت مجموعه فن کویل‌های ساختمان را می‌توان با کلید دستی یا اتوماتیک خاموش یا روشن کرد. این امر در برخی ساختمان‌هایی که شب‌ها مورد استفاده ندارند در مصرف انرژی صرفه جویی قابل ملاحظه‌ای خواهد کرد

 

 


گروه تاسیساتی یزد تهویه در نظر دارد جهت  رفاه حال مشتریان از خدمات  و کارشناسی رایگان و  مشاوره ی رایگان شما را بهره مند سازد 
  مشاور فروش:09175956588  پناهی     
  آدرس:شعبه1-چهارراه هوابرد به سمت چهارراه سرباز,بعد از ساختمان بهزیستی,ساختمان نبش کوچه, طبقه 2 واحد 4
     شعبه2-بلوار صنایع,بعد از شهرک آرین به سمت گلستان,روبه رو شیمی گیاه بعد از کوچه 28 دکتر حسابی نبش کوچه 28/1
 
 

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها